I-4 – Ipolyvölgye Fesztivál projekt összefoglaló

A projekt összefoglalója

Pályázatunk célja az Alsó Ipolymenti települések határ menti turizmusának növelése, kultúrájának és hagyományainak megőrzése, amelyet különböző tematikájú fesztiválok, önkormányzatok és civil szervezetek közti közös megszervezésével szeretnénk megvalósítani. A fesztiválsorozatnak az I-4 – Ipolyvölgye Fesztivál nevet adtuk. A 2021-ben megvalósuló négy fesztivál helyszíne Ipolydamásd, Helemba, Ipolyvisk és Letkés települések lesznek, a határ két oldalán.

További célunk olyan hiánypótló rendezvények megvalósítása éves szinten hosszú távon a régióban, amelyeknek várhatóan magas a látogatottsága, emelik a régió turisztikai látogatottságát is.

A fesztiválok hosszútávú célja a határ menti települések közt kialakult sokéves nemzetközi együttműködés folytatása és megerősítése, a régió széleskörű propagációja a kultúra és a turizmus terén, a határ mentén élő polgárok minden korosztályának bevonása a kulturális programokban való aktív részvételre. Fontos összekötő pontja a fesztiváloknak az Ipoly-hidak.

A fesztiválok témája különböző, helyszínenként változó. Tartalmazzák a színes kulturális rendezvényeket, hagyományőrző rendezvényeket, különféle sport és családi programokat, tematikus kiállításokat, irodalmi és zenei programokat, turisztikai és természetvédelmi témájú előadásokat, elsősorban a határ menti lakosság és egyben a rendezvények résztvevői számára. Fontosnak tartjuk a rendezvények széleskörű propagálását a minél nagyobb látogatottság elérése céljából, a rendezvények folytatását a következő években is, ezzel emelve a határ menti régió látogatottságának fokozatos növekedését.

Támogatás

Kedvezményezett: Dunakanyar Ipoly Börzsöny Területfejlesztési Nonprofit Kft.

Felhívás: Interreg V-A Szlovákia-
Magyarország Együttműködési Program, Kisprojekt Alapja

Projekt címe: I-4 - Ipolyvölgye Fesztivál

Projekt rövid leírása: A projekt célja az Alsó Ipolymentén fekvő, magyarországi és szlovákiai települések határ menti együttműködése, valamint kultúrájának és hagyományainak megőrzése, amelyet egy sokszínű, háromnapos fesztivál, önkormányzatok és civil szervezetek közti közös megszervezésével valósítunk meg.

Támogatás összege: 49.358,06 €

Támogatás mértéke: 85%

Projektazonosító: SKHU/WETA/1801/1.1/010

A jelen honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.